Retraites voor 2-3-4 tallen

Samen kom je verder

Je leefstijl veranderen kan ontzettend lastig zijn. Daarom kan het slim zijn om met samen met je partner, een of twee vrienden of collega’s een retraite te volgen. Je kunt successen samen vieren, en elkaar steunen in moeilijke tijden. In je eentje ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Samen werken we een week lang aan jullie doelen. Net als tijdens een 1-op-1-retraite werken we in een natuurlijke en rustige omgeving. 5 Ochtenden werken we aan voeding, beweging en ontspanning, de basis van mijn aanpak. In de middagen kun je kiezen voor extra modules, of hebben jullie tijd om alle inzichten te verwerken, te ontspannen en te genieten van de omgeving. 

Om te bepalen of een leefstijlretraite effectief zal zijn, voeren we eerst het leefstijl-check-gesprek. Dat doe ik het liefst live, met jullie samen, ergens in een mooie omgeving. Lukt dat niet, dan voer ik met elk van jullie apart een (telefoon)gesprek.

Jullie verblijven 6 nachten in het gastenverblijf in onze woonboerderij in Norg, Drenthe. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een slaapbank in de woonkamer. Bij aankomst vind jullie opgemaakte bedden, een mand met hout om de kachel te stoken en een goed gevulde koelkast om de eerste dagen mee door te komen. Je voelt je gelijk thuis en bent er echt even helemaal uit.

Leefstijl Retraites | voor koppels
“Ik ben Esther erg dankbaar voor de verandering die ze in mijn leven én dat van mijn familie teweeg heeft gebracht en waarvan we nog steeds de positieve invloed ervaren.”

-Karin Turksema

Programma

Op de eerste dag gaan we in kaart brengen wat ieders gezondheidswensen zijn. We gaan die vraag op een diep niveau beantwoorden, ik help je daarbij. Daarnaast horen we wat ieder van jullie al geprobeerd heeft, wat wel en niet werkte. Als je dat prettig vindt, krijgen jullie een aantal oefeningen mee om de rest van de dag en avond mee aan de slag te gaan.

Dag 2 staat in het teken van de eerste adviezen. We bespreken verschillende opties voor voeding en gaan aan de slag met beweging en ontspanning. Op dag 2 doen we ook een energetische schoonmaak, zodat jij je weer lichter, vrolijker kunt voelen.

Op dag 3 vindt er meestal een omslag plaats. Je bent dan lang genoeg uit je dagelijkse routine om ineens veel dichter bij jouw kern te kunnen komen. Je voelt beter wat er werkelijk toe doet. Het herhalen van de energetische schoonmaak helpt daarbij.

Op dag 4 voelen de meeste mensen dat de weerstand die ze op dag 2 nog voelden, is overgegaan in actiebereidheid. Je voelt helderder wat je écht gaat toepassen in je dagelijks leven. Je voelt nu ook goed wat anders eten, bewegen en ontspannen betekent voor jouw prestaties, balans en geluk.

Dag 5 staat in het teken van genieten. Je hebt een aantal knopen doorgehakt en voelt je daar goed bij. Je kunt al je vragen stellen, om de puntjes op de i te krijgen. En je mag nog de hele dag nagenieten in het prachtige Norg. Maar de praktijk leert, dat veel mensen op dag 5 ook gewoon klaar zijn om weer naar huis te gaan. Om thuis te gaan toepassen wat ze deze week geleerd hebben.

Individuele aandacht

Het kan zijn dat er een individueel gesprek nodig is met één van jullie, of met allebei apart. Daar is tijd voor tijdens de retraite. Ik vind het belangrijk dat jíj eruit haalt wat jíj nodig hebt.

Extra modules

Het is mogelijk om extra modules te boeken. Deze geef ik niet zelf, en moeten daarom van tevoren afgesproken en betaald worden. 

 

  • Sjamanistische trancereis - 'Reis' naar je innerlijke wereld op zoek naar antwoord op een levensvraag. Layla Radjab
  • Systemisch werk - Patronen doorbreken door helder in te tunen op onderbewuste en onzichtbare lagen. Marieke Mosk  
  • Emotioneel lichaamswerk - Vanuit je denken en leren met simpele, effectieve oefeningen terug naar je gevoel. Leonoor Visker
  • Ademsessie - Stuur je lichaam van inspanning naar ontspanning met bewuste ademhaling. Wouter Heijne 
  • Koud water zwemmen (nov - mrt) - Een toegankelijke koudetraining voor iedereen die een beetje sportief is. Mischa Top 

Praktische zaken

Na het leefstijl-check-gesprek plannen we gezamenlijk een datum voor jullie leefstijlretraite. Die datum is definitief zodra ik de aanbetaling heb ontvangen.

Tevredenheidsgarantie

Ik vind het belangrijk dat jullie tevreden zijn over onze samenwerking. Past mijn aanpak toch niet bij jullie? En laat je dat voor aanvang van de tweede coachingdag weten? Dan zijn jullie mij alleen de aanbetaling verschuldigd.

Beschikbare data 2023

5 - 9 juni (aankomst zondag 4 juni, vertrek zaterdag 10 juni)
12 - 16 juni (aankomst zondag 11 juni, vertrek zaterdag 17 juni)
22 - 26 juni (aankomst woensdag 21 juni, vertrek dinsdag 27 juni)
3 - 7 juli (aankomst zondag 2 juli, vertrek zaterdag 8 juli)

Zit jouw voorkeursdatum er niet tussen? Neem contact op, misschien kan ik wat schuiven.

Open chat
Hallo,
Kan ik je ergens mee helpen?