Esther helpt jou

de juiste keuzes te maken

 

Leefstijl Retraites | Voor meer energie, een betere balans en meer levensgeluk

Academicus wordt leefstijlcoach

Ik ben als bewegingswetenschapper gepromoveerd in de Medische Wetenschappen en doe sinds 2012 onderzoek naar voeding en gezondheid.  Sinds 2014 publiceer ik mijn inzichten en verwonderingen in het blog ‘Voeding en Psyche‘, dat ik stapje voor stapje aan het verplaatsen ben naar het blog op deze site.

Ik heb mijn wetenschappelijke carrière achter me gelaten om anderen als leefstijlcoach te helpen met mijn kennis en ervaring. De natuurlijke leefomgeving van de mens is altijd mijn inspiratiebron geweest.

Ik heb een sterk ontwikkelde intuïtie en een heel praktische instelling. Bovenal laat ik mij niets wijsmaken. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij samen de juiste keuzes maken in jouw leefstijl.

Voor meer energie. Voor een betere balans. Voor meer levensgeluk.

leefstijlcoach groningen
dr. Esther Nederhof
“Jouw bijzondere manier van samenwerken, het vertrouwen dat je geeft en bovenal de aandacht die je voor de ander hebt, zijn de beste randvoorwaarden om nog veel gasten te begeleiden.”

– Erica Mosch

Mijn kijk op gezondheid

Gezondheid vindt zijn oorsprong in alle prikkels waar een mens dagelijks mee te maken krijgt. Ik kijk daarbij specifiek naar voeding, beweging en ontspanning. Deze drie aspecten staan centraal in mijn aanpak.

Om te bepalen welke prikkels gezondheidsbevorderend zijn, kijk ik graag naar de oorspronkelijke leefomgeving van de mens. Welk voedsel was beschikbaar? Welke houdingen en bewegingen maakten mensen? Hoe gingen mensen met elkaar, met dieren en met de natuur om?

In de huidige tijd is de balans tussen wat een mens van nature nodig heeft en onze westerse leefstijl zoek. Daardoor ontstaat gezondheidsverlies, vaak zonder dat je het meteen door hebt. Tijdens een retraite help ik jou als leefstijlcoach om weer meer regie te nemen over jouw leefstijl.

Wil je meer weten over mijn kijk op gezondheid? Lees dan mijn blog ‘Voeding en Psyche

leefstijlcoach assen

Curriculum Vitae

leefstijlcoach Esther Nederhof

  • Ik studeerde in 2003 af als Bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met sportpsychologie als extra master.
  • In 2007 promoveerde ik op onderzoek naar het overtrainingssyndroom bij sporters. Daarna werkte ik als onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Brussel, het UMC Groningen en de University of Arizona in Tucson.
  • Van 2013 tot 2017 deed ik onderzoek naar voeding en depressie in het Universitair Centrum voor Psychiatrie in het UMCG.
  • Sinds 2014 publiceer ik mijn inzichten en verwonderingen in het blog ‘Voeding en Psyche‘. In 2014 richtte ik ook de Ancestral Health Stichting Nederland op. Tot op heden ben ik bestuurslid.
  • Van 2015 tot 2019 werkte ik als lector aan hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en deed ik onderzoek naar voeding en welvaartsziekten. Op zoek naar ontspanning en verbinding laat ik mij sinds 2019 inspireren door het (Inca)sjamanisme.
  • Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk als leefstijlcoach en sinds 2022 ben ik als burn-out coach verbonden aan de Vitaliteitsgroep.

Ik heb altijd veel lezingen gegeven en doe dat nog steeds graag!

Het logo

Bij het herstel van een burn-out in 2019 heb ik veel steun gevonden in spirituele ontwikkeling. De droomreizen die ik deed met Layla Radjab gaven mij het vertrouwen dat ik er niet alleen voor stond, ik ontdekte een wereld van wezens (spirits) die bereidwillig zijn om ook mij te helpen. Door Frank Laros en door Ruby Palarczyk werd ik ingewijd in het Incasjamanisme, waar ik vooral veel blijdschap, vreugde en warmte uit put.

Het logo van mijn website met leefstijlcoach retraites is geïnspireerd op symbolen die centraal staan in verschillende spirituele stromingen. De vorm is een chakana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van het Christelijke kruis. Het symboliseert de vier windrichtingen met ieder hun eigen kracht. En het staat symbool voor de bovenwereld, ofwel ons hogere bewustzijn, de middenwereld waarin wij leven, en de benedenwereld, ofwel ons onderbewuste.

Het gat in het chakana symboliseert de doorgang naar een andere wereld, bijvoorbeeld wanneer we geboren worden en sterven. Het gat staat ook symbool voor jouw mogelijkheid om vanuit onze middenwereld te reizen naar de boven- en benedenwereld, zoals in droom- of trancereizen.

De draden staan symbool voor het spinneweb, dat in heel veel spirituele stromingen terugkomt. Het web verbindt alles met alles. Het web houdt het kwade tegen met haar draden en laat het goede door het gat, zoals in een dromenvanger.

De regenboogkleuren komen ook in zowat alle spirituele stromingen voor. Ze staan symbool voor de chakra’s of njawi’s, ze staan symbool voor de zeven lagen van de beneden- midden- en bovenwereld. Diezelfde kleuren gebruikte ik in een post over multi-level gezondheid.

Het logo werd voor deze leefstijlcoach retraite website ontworpen en digitaal gemaakt door Victor Bakker.

 

leefstijlcoach drenthe

Eenerstraat 64, Norg

Gastenverblijf

“Prachtig hoe dit nieuwe initiatief bij jou mag ontstaan Esther. Ik denk dat veel mensen zo’n reset kunnen gebruiken (niet alleen qua voeding 😀) en weet zeker dat ze bij jou in geweldig goede handen zijn.”

Matty Barnhoorn

Open chat
Hallo,
Kan ik je ergens mee helpen?